Blåsefiber


Alle fiberkablene som Melbye leverer har standarden G.652.d eller bedre


Blåsefiber
installeres i små mikrorør ved hjelp av luft. Installasjonsmetoden gjør det mulig å oppgradere eller bytte fiber , hvilket betyr at du ikke trenger forutse fremtidens behov nå. Blåsefiber er beregnet for instalasjon i mikrorør, normalt 8/4,4mm eller 5/3,5mm. Fibrene er innkapslet i et friksjonsnedsettende akrylat som beskytter ved installasjon og forenkler avma ntlingen.

Blåsefiberen har 2F, 4F, 8F eller 12F og leveres i en plastkassett.


Mikrokabel
har i hovedsak de samme egenskapene som blåsefiber, men er i tillegg mer robust og tåler røffere behandling. I tillegg til å blåse mikrokabelen, kan man ved kortere føringsveier også fysisk dytte/skyve mikrokabelen inn i mikrorør. Ytterkappen er av nylon som i tilleg gir meget lav friksjon. Dette gjør den svært godt egnet for blåsing over lange avstander ("strenght member" ytterkappe).

Mikrokabelen leveres som
2F (Ø 1,7mm) og 4F (Ø 1,9mm).
Den egner seg meget godt til å blåse i mikrorør (8/4,4mm). Kabelen er vanntett da den er fyllt med "aqua block" (ikke fett).


Mikrokabel SM 3,5mm 2F, 4F 8F og 12F
som er konstruert for å blåse i 12/8mm rør, kan skaffes som 2F, 4F, 8F og 12F alle med ytre diameter på 3,5mm. Konstruksjonen er en unitube, med ytterkappe av PE.

MM fiber på forespørsel.For kutting av fiber se:

fiberkuttere